Categorie archief: Nieuws

Op 17 mei 2018 gaf Gert van Hoef een orgelconcert in de Dorpskerk. Toen speelde hij onder andere Festliche musik ‘alla Händel’van S. Karg-Elert op het Armbrostorgel.
Hij plaatste er een opname van op Youtube.

Gert van Hoef bespeelt het Armbrostorgel

Op 17 mei 2018 concerteerde organist Gert van Hoef in de Dorpskerk. Op het Armbrostorgel speelde hij onder meer festlichte muzik ‘Alla Händel’ van S. Karg-Elert. Bij plaatste daarvan een video-opname op Youtube.
Dus voor degenen die het hebben gemist, alsnog een stukje van de muziek.

MessAgeDienst met Spring

Op zondag 30 september wordt om 19.00 uur weer een laagdrempelige MessAge-dienst in de Dorpskerk georganiseerd. Voorganger in deze dienst is ds. Bert Heslinga. Gospelkoor Spring uit Voorthuizen zal muzikale medewerking verlenen en de samenzang begeleiden. Het thema van de dienst is: “De wereld draait om jou!”

Bert Heslinga is een goede bekende in de Dorpskerk. Als predikant van de Vaassense Tabernakelkerk kent hij veel gemeenteleden en gaat ook regelmatig voor in de Dorpskerk. De Hervormde Gemeente werkt met de Gereformeerde Kerk samen in het federatieve verband tussen beide kerken.

Gospelkoor Spring is in Vaassen ook niet onbekend, het heeft al een aantal keren in diensten meegewerkt. Het koor bestaat inmiddels dertig jaar en heeft in die tijd haar sporen verdiend. Het werkte mee aan CD-opnames, zong voor radio en televisie. Remco Hakkert, de dirigent van het koor, is zo mogelijk nog bekender. Hij maakte verschillende CD’s en werkt regelmatig mee aan TV-programma’s en EO-jongerendagen. Ook is hij bekend als dirigent van het Eper Gospelkoor SIGN.

Vanaf 18.30 uur is de Dorpskerk open en staat de koffie, thee en fris klaar. Dan is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan met leden van de werkgroep en met elkaar.

Startzondag

Vandaag hielden we onze jaarlijkse Startzondag. Uiteraard begon deze met de traditionele Startdienst. Het thema was ‘Een Goed gesprek’ en ds. Lavooij behandelde het verhaal van de Emmaüsgangers.

 

Na de dienst was er tijd om onder het genot van een kop koffie of thee even over de dienst na te praten. Er was een informatiemarkt ingericht waar iedereen met allerlei groepen en activiteiten informatie kon krijgen en daar even vragen aan stellen.

De Startactiviteiten werden in De Rank afgesloten met een heerlijke lunch. Uiteraard werd ook tijdens deze lunch het goede gesprek gevoerd. Ee ieder liet het zich goed smaken en ging voldaan terug naar huis.

Meer foto’s…

Startmiddag 2018

Op Startmiddag zijn een aantal activiteiten georganiseerd.

 

Allereerst was er een Vossenjacht voor de kinderen van de lagere school georganiseerd in het centrum van ons dorp. Op de dag dat het jachtseizoen in het Kroondomein werd geopend, konden onze kinderen zoeken naar mar liefst negen vossen, die allemaal opmerkelijk waren uitgedost. Met de letters die ze verzamelden konden ze een zin vormen.

 

Aansluitend konden ze een lekkere ketting maken met een dropveters en zoutjes, een kleinood dat geen lang leven beschoren was. Voor de middag om was hadden de meeste kinderen hun ketting veilig opgeborgen in hun maag. Ook konden ze kennis maken met het orgel, waar organist Peter Witteveen de kinderen liet zien hoe een kerkorgel werkt. Veel kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om ook zelf een aantal noten te spelen.

 

Vanmiddag was er ook een fotopuzzeltocht voor de fiets uitgezet, waar een twintigtal fietsers in vijf groepen aan mee deden. Ze reden een leuke route in en rond ons dorp en zagen gaanderweg veel bijzonderheden. Na afloop stond koffie, thee en wat lekkers klaar om met elkaar nog even na te praten in de Dorpskerk.

 

Het slotstuk van de dag was de Meet and Eat, waaraan ongeveer veertig mensen meededen. In tweetallen bezochten de gemeenteleden gastgezinnen, waar in zestallen een voorgerecht en een nagerecht werd genuttigd. Tussen voor- en nagerecht wisselden de groepen. De avond werd gezamenlijk afgesloten in de Tabernakel. Daar werd het toetje gegeten.

Voor meer foto’s van de zaterdag…

Informatiemarkt

 

Na de kerkdienst op Startzondag kunt u aan de tafels in de kerk informatie krijgen over allerlei groepen, activiteiten en acties. Uiteraard kunt u ook met de mensen in gesprek gaan of met vragen bij hen terecht. Loop gerust langs de tafels en kijk wat voor u interessant is.

Liturgisch bloemstuk Startzondag

 

Het thema van de liturchische bloemschikking is ”een goed gesprek”.

De schriftlezing is uit Lucas 24 de verzen 13 t/m 35 waarin o.a. het gesprek van de Emmaüsgangers met Jezus wordt beschreven.
In het bloemstuk staat een groep kleurige bloemen voorstellende de gemeente rondom die ene oprijzende witte bloem, Jezus.
Symbolisch gezien kunnen de gesprekken onderling worden gevoerd en met Jezus in de vorm van gebeden.
Worden het goede gesprekken?
Bij de Emmaüsgangers waarschijnlijk wel toen hun de ogen werden geopend na het breken van het brood.

Start van het kerkelijk winterwerk

Dit weekend wordt het kerkelijke winterwerk opgestart met tal van activiteiten. Op donderdagmiddag begonnen deze activiteiten met een Ouderenmiddag in De Rank.

 

Op vrijdagavond werden de startactiviteiten voortgezet met een voetbaltoernooi en het schminken en make-uppen.

De rest van het weekend zijn er nog tal van activiteiten, waaronder op zaterdagmiddag een Vossenjacht voor de lagere schooljeugd en een fietspuzzeltocht voor de volwassenen. De middag wordt gezamenlijk afgesloten in de Dorpskerk. 

 

Overigens gaat daarna nog een EAT and Meettour van start, waar degenen die zich daarvoor hebben opgegeven gezamenlijk op verschillende adressen gaan eten.

Voor meer foto’s

Kerkenraad begint seizoen met een bezinningsochtend

De Kapel van de Hezenberg

Op zaterdag 1 september verzamelde de kerkenraad zich in de Hezenberg in Hattem voor een bezinningsochtend. Na een korte viering in de kapel, maakten we een Emmaüswandeling. Een soortgelijke wandeling zullen we het komende seizoen ook in Vaassen organiseren, dan kunt u ervaren wat het voor u kan betekenen. De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Sander van Marion en Noortje van Middelkoop geven concert in Vaassen

Op donderdag 6 september 2018 geven organist Sander van Marion en panfluitiste Noortje van Middelkoop een concert op en rond het Armbrostorgel in de Vaassense Dorpskerk. Beide zijn internationaal bekend op hun instrument en geven onder de titel Feestelijke Klanken samen een aantal concerten door het land.

Sander van Marion heeft al een lange carrière van ruim zestig jaar achter de rug, maar is nog steeds een interessante organist. Hij bespeelde tijdens deze periode een groot aantal orgels in Nederland, Europa, Canada en de Verenigde Staten. Zijn spel valt op door zijn registerkeuze, waardoor er steeds wisselende klankkleuren ontstaan. Met zijn improvisatietalent en sprankelende manier van spelen weet hij gevoel en sfeer in zijn muziek te brengen. Daarnaast zijn van hem in die jaren een groot aantal LP’s, CD’s en DVD’s verschenen. Hij werd meerdere keren onderscheiden.

Noortje van Middelkoop studeerde aan het conservatorium in Hilversum en behaalde daar cum laude haar eind examen docerend musicus, daarna studeerde zo ook af als uitvoerend musicus. Ze volgde masterclasses bij internationaal bekende panfluitisten als Simion Stanciu en Georghe Zamfir. Net als deze avond werkt ze vaak samen met andere instrumentalisten en koren. Ze maakte concertreizen door onder meer Engeland, Roemenië, Israël, Canada, de Verenigde Staten en Australië. Ze werkte mee aan radio-, televisie-, DVD- en CD-opnames.

Kortom het belooft een mooie afwisselende avond te worden met klassieke en moderne stukken.
Het concert begint om 20.00 uur, de Dorpskerk is vanaf 19.30 uur open. De kosten voor het concert zijn slechts 7,50 euro per persoon en daarbij is het kopje koffie of thee inbegrepen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Adriana Hoogenboom Stichting.