18-01-2019

Gebedskring

De Gebedskring van de Hervormde Gemeente komt op vrijdagavond 18 januari bij elkaar om 19.00 uur in de kerkenraadkamer in de Dorpskerk.
U wordt ook dan van harte uitgenodigd om mee te bidden. Ook kunt u uw gebedspunten doorgeven via wim@vanteinde.nl of 0578-576551. Dan worden ze voor u gebeden.
Meer informatie over de gebedskring vindt u op de site van onze kerk: www.hervormdvaassen.nl.

19-01-2019

Openstelling van de Dorpskerk

InterieurElke zaterdagmorgen is de Dorpskerk open om zo maar even binnen te lopen, een praatje te maken, een kopje koffie te drinken en even een moment van rust te hebben.

Tijdens de openstelling wordt geregeld orgel gespeeld en wordt informatie getoond over de eeuwenlange geschiedenis van de Dorpskerk.

23-01-2019

High tea

Op woensdagmiddag 23 januari 2018 wordt van 14.30 tot 16.30 uur in De Rank  een “High Tea” georganiseerd voor iedereen die zin heeft in een gezellige middag en zich eens lekker wil laten verwennen. Diverse soorten thee worden u aangeboden en allerlei lekkere hapjes staan op de tafels. Er is rekening gehouden met personen met diabetes.

Een werkgroepje van enkele enthousiaste gemeenteleden uit beide kerken organiseert deze activiteit. Dus: vóór gemeenteleden door gemeenteleden!

U kunt zich inschrijven van 6 t/m 20 januari via de intekenlijsten in beide kerken. Ook kunt u zich telefonisch opgeven bij Hennie Beekhuis (0578-575442) of George van Hoogeveen (0578-576112).

Voor deelname wordt een bijdrage van 5 euro per persoon gevraagd. Deze bijdrage kunt u op 23 januari bij de ingang van de zaal voldoen.
Consumptie van koffie geschiedt op eigen rekening.

De Voorbereidingscommissie

25-01-2019

De Andersons met Jan Terlouw

Op vrijdag 25 januari is ‘Hier Dooft Niets’ te zien in de Dorpskerk in Vaassen. De Andersons zullen tijdens de voorstelling een bijzondere gast uit de regio ontvangen, deze avond is dat kernfysicus, politicus en schrijver Jan Terlouw.

Deze voorstelling doet de grootste pessimist weer geloven in het leven. De Andersons bruisen, verstillen, ontroeren, passioneren en laten je niet meer los. In hun sprankelende theaterconcert ‘Hier Dooft Niets’ gaat het over verwondering. Een begrip dat ze opnieuw ontdekten toen ze een nieuwe huisgenote kregen: de jongste non van Nederland.

De Andersons nemen je mee in een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdeslust en troost trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid. En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit, deze avond is dat kernfysicus, politicus en schrijver Jan Terlouw. Deze intrigerende man is eigenlijk niet in één alinea te beschrijven, gelukkig behoeft hij voor velen dan ook nauwelijks nog een introductie. Hij schreef o.a. de klassiekers ‘Oorlogswinter’ en ‘Koning van Katoren’, beide boeken werden verfilmd. Hij deed veel stof opwaaien met zijn hartstochtelijke pleidooi voor het zuinig omgaan met de aarde en voor ‘het touwtje uit de brievenbus’ in DWDD. Als onderdeel van dit theaterconcert zal deze boeiende man die gepassioneerd is in alles wat hij doet voordragen en vertellen over wat hem verwondert, inspireert en beweegt.

Eerder maakten De Andersons samen met Arjen Lubach de voorstelling Stockholm Sneeuwt en brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk. Daarnaast speelden ze als zangers en theatermakers in diverse producties (o.a. in ‘Verboden te Lachen’ van en met Herman van Veen en ‘Het Vreemdelingenlegioen’).

De pers over De Andersons:
“Wonderschone liedjes.”,  “Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie.”, “Een warme en overdonderende gebeurtenis.”.

Reserveren per mail of telefoon: joop.van.essen@wolmail.nl |  0578-575996 |
Kaarten: 15,00 euro (12,50 euro in de voorverkoop) | Aanvang: 20:00 |
Meer informatie:
www.deandersons.nl

26-01-2019

02-02-2019

09-02-2019

16-02-2019

23-02-2019

02-03-2019

U bent van harte welkom!

Voor de activiteiten binnen de Hervormde Gemeente kunt u ook op een datum in de kalender hiernaast klikken. Dan ziet u wat er op die dag te doen is.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10