26-04-2018

Preekbespreking in de Consistoriekamer Dorpskerk

Ds. Lavooij bespreekt het Bijbelgedeelte voor zijn preek van komende zondag met gemeenteleden.

Iedereen is van harte welkom in de Consistoriekamer van de Dorpskerk. U kunt naar binnen door de deur onder de toren.

28-04-2018

Openstelling van de Dorpskerk

InterieurElke zaterdagmorgen is de Dorpskerk open om zo maar even binnen te lopen, een praatje te maken, een kopje koffie te drinken en even een moment van rust te hebben.

Tijdens de openstelling wordt geregeld orgel gespeeld en wordt informatie getoond over de eeuwenlange geschiedenis van de Dorpskerk.

05-05-2018

12-05-2018

17-05-2018

Orgelconcert met Gert van Hoef
Op donderdagavond 17 mei 2018 geeft Gert van Hoef een orgelconcert in de Dorpskerk van Vaassen. Hij bespeelt dan het bijna twee eeuwen oude Armbrostorgel.
Gert van Hoef is wellicht nog niet bekend, maar hij is een van de jonge generatie van veelbelovende organisten. Hij ontdekte pas op 13-jarige leeftijd het orgel als muziekinstrument. Na wat lessen van zijn opa nam hij vervolgens bij een ervaren organiste les en kwamen zijn talenten al snel tot onplooiing.
Al snel nam hij ook deel aan concoursen, waar zijn orgelspel ook gewaardeerd bleek te worden. In zijn leeftijds- en muziekcategorie haalde hij al op 15-jarige leeftijd voor het eerst een 1e prijs. Er volgden al snel meerdere prijzen en betere docenten. Gert besloot al snel dat hij nog verder wilde met zijn muziek en schreef zich in aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2017 studeerde hij daar af met een 8,5 op het orgel van de St Bavo in Haarlem.
Door zijn spel en doordat hij een aantal van zijn vertolkingen op Youtube heeft geplaatst, werd hij al snel bekend en heeft hij al vele concerten in binnen- en buitenland op zijn naam staan. Op 17 mei kunt u zijn spel in de Dorpskerk van Vaassen beluisteren. Laat u daar verrassen met zijn keuze uit oude klassieken, maar ook van modernere stukken.
De toegangsprijs voor het concert bedraagt € 7,50. Aanvangstijdstip is 20.00 uur, maar de kerk gaat open om 19.30 uur, zodat vóór het concert nog koffie of thee gedronken kan worden (Dit is bij de prijs inbegrepen). Kaartverkoop uitsluitend bij de ingang van de kerk.
19-05-2018

26-05-2018

02-06-2018

09-06-2018

16-06-2018

U bent van harte welkom!

Voor de activiteiten binnen de Hervormde Gemeente kunt u ook op een datum in de kalender hiernaast klikken. Dan ziet u wat er op die dag te doen is.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10