Dorpskerk Vaassen ondertekent intentieverklaring voor dementievriendelijke gemeente

De Hervormde Gemeente is een van de organisaties die in de gemeente Epe op 7 maart jongstleden de intentieverklaring hebben getekend voor de dementievriendelijke gemeente.

‘Samen dementievriendelijk’ is een landelijk initiatief waaraan steeds meer gemeenten meedoen. Een dementievriendelijke gemeente is een samenleving waarin mensen met dementie gewoon kunnen meedoen. Waarin zij hun eigen boodschappen doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging of kerk gaan of een bezoek brengen aan de bibliotheek of een museum. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten. Dit is mogelijk als inwoners weten hoe ze het beste kunnen omgaan met iemand met dementie. Van bakker tot buurman en van dokter tot wijkagent. Dat als we iemand op straat tegenkomen die verward oogt, we niet een blokje omlopen, maar op erop afstappen en vragen of we kunnen helpen. Dat we eerst oogcontact maken, geruststellen en daarna een korte vraag kunnen stellen. Dat we belangstelling tonen en ze in hun waarde laten.