Caroline van de Vate toont Jos in Winterjas

Op de zaterdagen 19 en 26 oktober zal Caroline van de Vate-Lock enkele van haar werken in de Dorpskerk tentoonstellen. Waaronder het schilderij ‘Jos in Winterjas’.

Dat schilderij werd onlangs tentoongesteld in het Rijksmuseum in Amsterdam, nadat Caroline meedeed aan de zomertentoonstelling ‘Lang leve Rembandt’. Op de beamer in de kerk wordt een presentatie getoond, waarin the making of van het schilderij wordt weergegeven.

Caroline heeft zich laten inspireren door het schilderij ‘Titus in monnikspij’. Zij heeft ervoor gekozen haar zoon te schilderen in dezelfde houding, blik en met hetzelfde licht als in het schilderij van Rembrandt. Caroline zal ook een prent van Titus in monnikspij laten zien. Voor wie de zomertentoonstelling in het Rijksmuseum heeft gemist, of niet zover wilde reizen om het schilderij te zien, is dit een uitgelezen kans. De kerk is op beide zaterdagen open van 10.30-12.30 uur. U mag uw museum-jaarkaart meenemen, maar ook voor degenen die deze kaart niet hebben is de toegang gratis.