Gevolgen Coronacrisis

De Kleine Kerkenraad heeft een aantal besluiten genomen ten aanzien de activiteiten in en rondom de Dorpskerk en de Hervormde Gemeente.

Om te beginnen met het goede nieuws:

• We gaan wekelijks een kerkdienst verzorgen, die vanaf 28 juni op zondagmorgen om 09.30 uur wordt gehouden. Deze diensten worden via internet live uitgezonden. Klik daarvoor op de knop ‘de kerkdienst bekijken’ op de openingspagina van deze site.
  • Door de week houden we op woensdag om 11.00 uur een korte meditatie, die via Kerkomroep, Kerkradio wordt uitgezonden en ook live is te zien op ons Youtubekanaal. Nadien kunt u op de site de meditatie ook nog zien.
  • Het pastoraat aan huis wordt waar nodig weer opgestart. Daarnaast is de mogelijkheid geschapen om predikanten en een aantal ouderlingen telefonisch te bereiken.
  • Bloemengroet gaat gewoon door, maar de bloemen worden aan de deur afgegeven.

We hebben helaas ook een behoorlijk aantal zaken moeten afzeggen:

• De Cantorij is tot nader order stopgezet en zal daardoor ook niet kunnen meewerken aan de Stille Zaterdag van de Paascyclus (als de diensten dan ├╝berhaupt al weer worden gehouden.
  • De zondagavonddiensten komen voorlopig te vervallen en daarmee dus ook de MessAgedienst van 29 maart.
  • De zaterdagopenstelling van de Dorpskerk is met ingang van 28 maart ook opgeschort. Door de aangescherpte maatregelen is dit helaas niet meer mogelijk. Wel is het portaal van de kerk aan de zijde van de Dorpsstraat op woensdag van 12.00-16.00 uur en op zaterdag van 10.30-16.00 uur geopend.
  • De bijeenkomsten van de GemeenteGroeiGroepen zijn gestopt.
  • De Bijbelkring wordt eveneens gestopt.