2013

2014

2013

Dankjeweldienst

Dankjeweldienst
Dankjeweldienst

Ongeveer een half jaar is de Hervormde Gemeente gastvrij ontvangen in de Gereformeerde Tabernakelkerk. Een welgemeend dankjewel was op zijn plaats. We nodigden de leden van de Gereformeerde Kerk daarom op 10 oktober 2013 uit om een dienst bij te wonen in de vernieuwde Dorpskerk.

 

Opening van de vernieuwde Dorpskerk

Eerste dienst in het nieuwe interieur
Eerste dienst in het nieuwe interieur

Op 21 september was het dan eindelijk zover. De vernieuwde Dorpskerk kon in gebruik worden genomen, na een verbouwing van bijna een half jaar.
Het formele gedeelte vond plaats op 21 september, kerkelijk werd het nieuwe interieur op 22 september in gebruik genomen.

 

Wijziging van het interieur

Sloopwerk op de eerste dag
Sloopwerk op de eerste dag

Op dinsdag 2 april 2013 kwam een grote groep vrijwilligers voor het eerst bij elkaar om in drie weken de kerk klaar te maken voor de verbouwing. De banken en wanden moesten eruit, het orgel moest worden afgedekt, de vloeren moeten kaal worden gemaakt en ook diverse installaties moeten ontmanteld worden. Met het grote aantal vakmensen dat ons hielpen werd dat weliswaar een hele klus, maar alles werd ruimschoots op tijd uitgevoerd. Schertsend werd gezegd dat in de eerste twee dagen meer dan een week werk was verzet. Een compliment voor alle vrijwilligers.

 

Laatste diensten in de Dorpskerk

De laatste ochtenddienst
De laatste ochtenddienst

Op zondag 31 maart 2013, Eerste Paasdag, werd het oude interieur voor het laatst gebruikt. ’s Morgens was er een doopdienst en ’s avonds verleende het christelijk gemengd koor “Hosanna” haar medewerking. Het oude interieur heeft ruim vijftig jaar dienst gedaan in de kerk.

 

Welkom familie Lavooij

Ds C.E. Lavooij
Ds C.E. Lavooij

Dominee Lavooij doet op 3 januari zijn intrede in Vaassen. Een week eerder had hij met zijn vrouw Nienke en zoon Stijn hun nieuwe woning al betrokken. Ook hebben ze toen al een beetje in de omgeving verkend.

We hopen dat de familie Lavooij zich snel thuis zal voelen in Vaassen en dat ze het bij ons goed naar hun zin zullen hebben.

Dus een hartelijk welkom voor hen in ons mooie dorp.