Categoriearchief: Nieuws

Eeuwigheidszondag 2023

Liturgisch bloemschikken

De witte bloemen symboliseren waarheid en zuiverheid.
De kaarsen verwijzen naar Christus, het licht van de wereld. 
Een kaars voor iedere naam die wordt genoemd en een kaars voor degene die niet wordt genoemd maar wiens naam we in ons hart dragen.

Op Eeuwigheidszondag herdenken we de gemeenteleden die het afgelopen zijn overleden.
We noemen tijdens de ochtenddienst hun namen en steken voor hen een kaars aan.

De Vaassense Dorpskerk beroept ds. A. Bloemendal uit Zwartsluis

In de vacature van ds. C.E. Lavooij, die op 1 maart jl. met emeritaat ging, heeft de kerkenraad van de Hervormde Gemeente van Vaassen ds. A. Bloemendal uit Zwartsluis beroepen. Een delegatie van de kerkenraad overhandigde hem op 18 november 2023 overhandigd de beroepingsbrief.

Hiermee start voor de beroepen dominee een termijn van drie weken om te beslissen of hij het beroep zal aannemen. Tijdens deze periode zal ds. Bloemendal op zondagmorgen 3 december voorgaan in de ochtenddienst in de Dorpskerk. De volgende dag maakt hij kennis met de Hervormde Gemeente tijdens een gemeenteavond in de Dorpskerk.

Uiterlijk 9 december 2023 maakt ds. Bloemendal bekend of hij het beroep al dan niet aanneemt.

De donkere dagen zijn weer aangebroken

Maar in de Dorpskerk kijken we weer uit naar het Licht van het evangelie.
Kom en vier het met ons tijdens onze diensten.

Gezellige vrijwilligersavond

Op 27 oktober 2023 waren alle vrijwilligers van onze Hervormde Gemeente uitgenodigd voor een gezellige avond. Bert Rebergen verzorgde een gevarieerd programma, waarin verhalen en muziek werden afgewisseld. Hij werd daarbij op viool ondersteund door zijn vrouw.

Fijn dat we als gemeente op al die vrijwilligers mogen rekenen!

De verschillende fasen van de bouw van Het Anker

Het Anker is in iets meer dan een half jaar verbouwd. De verschillende fasen van de bouw kunt u via onderstaande video zien.

Het Anker Oud en Nieuw

Tijdens de opening van Het Anker werd de volgende video vertoond, die het verschil tussen de oude en nieuwe situatie in beeld toont.

Geslaagd jubileumconcert 100 jaar Hosanna

Wie het jubileumconcert van Hosanna (nog een keer) bekijken staat hieronder de video.
Uiteraard feliciteren we het koor met hun jubileum en het geslaagde concert.

Herbegraven grafresten

In 2019 is het Marktplein helemaal open geweest en kwamen er veel grafresten van het voormalige kerkhof van de kerk tevoorschijn. Deze grafresten zijn in de afgelopen periode door deskundigen onderzocht en zijn op woensdag 4 oktober herbegraven onder het plein voor de kerk bij de Dorpsstraat. Op dit gedeelte zal later dit jaar ook nog een herinneringsteken worden aangebracht. Hiervoor is nog geen datum bepaald.

Jubileumconcert Hosanna

Op vrijdag 6 oktober gedenkt Hosanna het heugelijk feit dat ze honderd jaar bestaat met een bijzonder concert in onze Dorpskerk. Dit concert begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur open.

Aan het concert verlenen diverse muzikanten en zanger hun medewerking:
Noortje van Middelkoop: panfluit – accordeon en zang
Arjan en Edith Post – trompet
Martin Zonnenberg – orgel
Gerrit Koele – piano
Solisten: Beert van Oene en Bert Smedinga
dirigent Bea Schreurs.
Het belooft een prachtige avond te worden.

Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar bij boekhandel Bruna of voor aanvang van het concert in de kerk. Programmaboekje/ tevens toegangsbewijs 10,00 euro.

Geslaagde Startzaterdag

Op zaterdagmiddag 23 september vonden een aantal activiteiten plaats in het kader van het Startweekend. Naast een wandeling, een fotoworkshop en een miniworkshop schrijven konden de kinderen zich vermaken met een Vossenjacht.

Aan het einde van de middag was het tijd om onder het genot van een hapje en een drankje in ons mooie nieuwe kerkelijke centrum na te genieten van deze mooie middag.