Lezing over wolven

Op donderdag 16 maart 2023 verzorgt André Donker in de Dorpskerk van Vaassen een boeiende lezing over wolven in Nederland.
 
De wolf is tegenwoordig een veelbesproken dier in de media. Er zijn uitgesproken voor- en tegenstanders en die vliegen elkaar maar al te snel in de haren. Maar hoe zit het nu precies met de wolven?
Aan de hand van mooi beeldmateriaal neemt André de bezoekers van zijn lezing mee in het leven van de wolven in Nederland. Het is een verhaal hoe de wolven zich gedurende de eeuwen hebben weten te handhaven en na een periode van afwezigheid nu weer terug zijn gekomen in ons land. Daarbij komen vragen als: Hoe ging men vroeger om met de wolven? Hoe was de wet- en regelgeving ten aanzien van wolven? Hoe jagen wolven eigenlijk? Waar komen ze nu vandaan?
 
André Donker werkt in de natuurbescherming en is docent voor de volgende generatie natuurbeschermers. Wellicht is hij zelfs beter bekend als ambassadeur van Stichting Dierenlot. Als gastboswachter werd hij regelmatig uitgenodigd op de landelijke televisie in programma’s als Vroege Vogels, Puur Natuur, RTL-late Night, NOS, Klokhuis, Radar en Zembla.
 
De avond begint om 20.00 uur, de Dorpskerk is vanaf 19.30 uur open. De kosten voor de lezing zijn 7,50 euro voor volwassenen. Voor kinderen tot 12 jaar is de lezing gratis.