Open Monumentendag en de Vaassense Dorpskerk

Bijgaande afbeelding zal door de meeste mensen niet snel met de Dorpskerk van Vaassen worden gekoppeld. Toch is dit een oude afbeelding van de kerk. ​
Op zaterdagmorgen ​9 september is de kerk zoals gewoonlijk open van 10.30-12.30. Omdat het Open Monumentendag is zal er een programma met een a​antal korte lezingen met telkens een ander thema zijn.
De lezingen en de thema’s ervan staan hieronder genoemd, zodat u kunt zien waarvoor u voor een bepaald thema in de Dorpskerk terecht kunt. U kunt gewoon binnenlopen op het moment dat u wilt en na afloop van het thema ook uw vragen stellen.
10:45 uur De geschiedenis van de Dorpskerk in Vaassen
11:​10 uur Het ontstaan/de bouwgeschiedenis van het orgel en wat je vanuit de kerk ziet als je naar het orgel kijkt
11:​35 uur Over de oude Kerk
11:​55 uur Over de luidklokken
12:15 uur Brunhilde en de kerk
U bent van harte welkom in de Dorpskerk!