Alle berichten van wim

Toen de kettingen rond de Dorpskerk werden weggehaald hebben we aangegeven dat
deze gedeeltelijk een nieuwe bestemming zouden krijgen. Dat is nu inmiddels gebeurd.

Wie nu langs Daams’ molen komt, kan daar de vertrouwde kettingen terugzien.
Bij enkele voorbijgangers vielen ze alvast in de smaak.

Op vrijdag 18 juni 2021 werd een van de bomen aan de westzijde van de kerk gekapt. Deze boom was door de honingzwam ernstig verzwakt en zou gevaar opleveren. Dat de boom er ernstig aan toe was, kon iedereen zelf ook al zien, want de boom werd steeds kaler.

De komende maanden zal ons gemeentelid Joop van Essen een wandelreis naar Rome gaan maken. Een reis die ongeveer honderd dagen zal duren.

Op zondag 30 mei 2021 werd daar in de kerkdienst kort aandacht aan besteed. Hij kreeg de zegen van Sint Patrick mee en een broodje. Bij de uitgang van de kerk kreeg hij ook zijn eerste stempel in zijn boekje.

Het is niet de eerste keer dat Joop een pelgrimage doet. eerder liep hij al naar Santiago de Compostella in Spanje.

Op zondag 30 mei wordt in onze Russische partnergemeente Gussew herdacht dat 25 jaar geleden hun Salzburger Kirche opnieuw werd ingewijd.

De bedoeling was dat dit feestelijk herdacht in aanwezigheid van ook hun buitenlandse relaties. De buitenlandse partners – waaronder ook onze gemeente – waren hiervoor uitgenodigd.

Door de coronapandemie kan een bezoek aan Gussew niet doorgaan, maar wij hebben namens onze gemeente wel een felicitatie gestuurd. Deze felicitatie zal tijdens de kerkdienst ter gelegenheid van dit jubileum aan de gemeente worden voorgelezen.

De kinderen hebben voor de dienst van Pinksteren knutselwerkjes opgehaald en een aantal van hen heeft deze voor het raam gehangen en deze werkjes kun je met Pinksteren samen bekijken. Op deze kaart kun je de adressen weer terugvinden.
Het adres aan de Oude Zwolseweg ligt halverwege Apeldoorn, dus ligt niet meer op de kaart. 

De Geest is het die mensen raakt en in vuur en vlam zet.
De Geest is het die mensen samenbrengt en verbindt, over grenzen heen.
Fluitenkruid in de schikking symboliseert de Geest,
de rode/oranje bloemen: het vuur van Pinksteren.

Met Pasen maakten kinderen Vaassen blij met hun happy stones, met Pinksteren zetten ze een route uit door het dorp. De kinderen nemen als thema Pinksteren en hebben een aantal knutselwerken gemaakt, die ze thuis voor het raam hangen en misschien ook wel in de tuin als het goed weer is. Ze kunnen zich vrijwillig opgeven om opgenomen te worden in de route, maar dat is niet verplicht.

Pinksteren is een lastig thema om voor kinderen om uit te leggen, maar misschien is fruit wel een mooie metafoor. Daarin zitten vitamines die je nodig hebt om te leven. Sommige soorten fruit vind je misschien niet lekker, maar andere juist wel. Op die manier kun je ook met geloof omgaan en leer je te verstaan wat het voor je kan betekenen.

De kinderen die mee willen doen kunnen op zaterdag 22 mei tussen 12.00 en 14.00 uur een tasje ophalen bij de Dorpskerk. Daarin zitten leuke spulletjes die met het Pinksterfeest te maken hebben. Via e-mail worden ook nog knutselwerkjes, puzzels en kleurplaten gestuurd. Uiteraard moet ook duidelijk zijn wie er mee doen en hoeveel tasjes klaargezet moeten worden. Om de kinderen op te geven kunt u een e-mail sturen aan kidskerk@hervormdvaassen.nl. Graag vermelden voor hoeveel kinderen een tasje klaar wordt gezet en het adres als u in de route opgenomen wilt worden.

De route wordt op zaterdag 22 mei bekend gemaakt op Buurtmaken.nl en op www.hervormdvaassen.nl en www.detabernakel.nl. Degenen die meer willen weten over Pinksteren kunnen op die websites op zondagmorgen 23 mei ook een kinderverwerking zien en horen. Daarin wordt het verhaal van Pinksteren uitgelegd, maar er is voor de kinderen méér te zien wat duidelijk maakt wat er zo bijzonder mooi is aan dit feest!

In de ochtenddienst van 2 mei 2021 werd Nel van Wengerden bevestigd als ouderling.
We zijn dankbaar dat ze zich beschikbaar wil stellen voor onze gemeente.

MessAgedienst met gospelband Seven in Vaassen
Op zondag 18 april 2021 wordt om 09.30 uur een laagdrempelige MessAge-Youngdienst in de Dorpskerk georganiseerd. Voorganger in deze dienst is ds. Van der Leek-Vosmeer. Gospelkoor Seven uit Heerde zal muzikale medewerking verlenen, maar vanwege de coronapandemie niet fysiek in de dienst aanwezig zijn. Het thema van de dienst is: “Hoop”.

Wat zijn we trots op de jongeren en kinderen. Het was voor hen een pittig jaar van thuiswerken, minder contacten en afgelastingen. En het is helaas nog niet voorbij! Schoolklassen in quarantaine, sportwedstrijden met andere teams mogen niet, nog steeds je oma of opa niet kunnen knuffelen. We willen iedereen een hart onder de riem steken en hen hoop voor de toekomst geven. Natuurlijk vergeten we daarbij ook hun ouders niet, die naast hun thuiswerk ook ineens onderwijstaken kregen.

Gospelband Seven zal een aantal nummers via opnames ten gehore brengen. De band bestond oorspronkelijk uit zes leden, die het belangrijk vonden dat God ook een plaats in hun band moest hebben en daardoor kozen ze de naam Seven. De band wil mensen inspireren en motiveren met hun teksten en muziek. Ze willen ermee uitdragen wat geloof voor hen betekent, niet alleen in goede, maar ook in slechte tijden.

Waar normaal ontmoeting ook een belangrijk onderdeel is bij deze diensten, kan hier nu, vanwege de coronapandemie geen invulling aan worden gegeven. Ook kunnen er maar een beperkt aantal mensen in de dienst aanwezig zijn en daarom moet iedereen die naar de kerk wil komen zich tevoren aanmelden via de site van de kerk (www.hervormdvaassen.nl). Kunt u niet fysiek aanwezig zijn, dan kunt u ook via deze site de dienst bekijken via de livestream van de kerk. Deze dienst is ook na de dienst nog enige tijd via de site te bekijken.

Tijdens de ochtenddienst van Eerste Paasdag 2021 was Fred van den Berg organist.
Aan het einde van de dienst werd hij, vanwege zijn ruim 25-jarige inzet als organist, verrast met een insigne en een bos bloemen.

Bedankt voor je inzet in de afgelopen jaren en we hopen dat er nog vele jaren mogen volgen!